Peaminister kohtus ROK-i Euroopa presidendiga, 08.12.1998

08.12.1998 | 00:00

Uudis
 
 
 
Peaminister kohtus ROK-i Euroopapresidendiga
 
 
 

8. detsembril 1998
 

Peaminister Siimann võttis täna Toompeal vastu RahvusvaheliseOlümpiakomitee Euroopa presidendi Jacques Rogge'i ning avaldas talletänu nii moraalse kui materiaalse toetuse eest Eesti olümpialiikumisele.Siimanni sõnul on Rogge esimene nii kõrge tasemega spordifunktsionär,kes külastab Toompead.

Siimanni kinnitusel ei mõista ta sporti ainult füüsilisetegevusena vaid ka aadete ja eetiliste ideede kogumina, millest võikslähtuda ka teiste eluvaldkondade inimesed, näiteks poliitikud.

Siimanni sõnul on Eesti olümpialiikumisel olemas pikk ajalugu,kuid vahepealse okupatsiooni tõttu on tulnud valitsuse ja riigisuhteid spordiga uuesti ringi kujundada. "On ju teada, kuidas totalitaarsetesriikides sporti juhiti ning milliste vahenditega seda tehti. Loome praeguspordi jaoks demokraatlikule riigile sobilikku seadusandlikku keskkkonda,"
lisas Siimann.

Siimann kritiseeris ka dopingu kasutamist spordis ning rõhutas,et Eesti üritab kõigi võimalike vahenditega hoida äradopingu kasutamist.  "Olgugi, et dopingute väljatöötajateja ausa võistluse pooldajate vahel käib pidev võitlus,usume, et aus mäng jääb peale," ütles peaminister.

Rogge kirjeldas ettevalmistusi 2000. aasta olümpiamängudeksning avaldas arvamust, et need saavad olema väga edukad. "Austraaliastehakse selle nimel väga kõvasti tööd," lisas Rogge.

Rääkides oma organisatsiooni eesmärkidest ütlesRogge, et ROK-i üheks eesmärgiks on suhete tihendamine spordiliikumise
ning Euroopa Liidu vahel.
 


Valitsuse kommunikatsioonibüroo

-