Kriisikomisjon arutas relvaröövi, 10.12.1997

10.12.1997 | 00:00

Uudis

Kriisikomisjonarutas relvaröövi


10. detsember 1997


Oma tänases ettekandes peaminister Siimannile leiabVabariigi Valitsuse kriisikomisjon, et Kaitseliidu Jõelähtmekompaniis 30. novembril sooritatud relvaröövi eesmärgiks ei olnud  Eesti põhiseadusliku korra ohustamine. 
Kriisikomisjoni leiab, et olemasolevaid andmeid arvestades on  minimaalneka oht, et relvarööv võiks endaga kaasa tuua kuritegelikerühmituste omavahelist arveteklaarimist või terroriakte.

Kriisikomisjon kuulas täna  ära nii ekspertide töörühmahinnangud kui ka politsei operatiivinfo ning leidis, et võib lõpetadarelvaröövi arutamise oma erakorralistel istungitel.
 
Alates relvaröövi toimumisest on Vabariigi Valitsuse kriisikomisjonpidanud 4 erakorralist istungit, kus kriisikomisjoni liikmed on analüüsinudnii ekspertide kui ka vastava töögrupi poolt esitatud aruandeid.Kriisikomisjon on pärast iga istungit kandnud analüüsidetulemustest ette peaministrile. 

Kuigi kriisikomisjon lõpetas relvaröövi erakorralise arutamise,jätkavad komisjoni liikmed pidevalt relvaröövi puudutavainformatsiooni jälgimist.






Valitsuse kommunikatsioonibüroo

-